lær at sy en quiltet taske
Syning

Lær At Sy En Quiltet Taske

Har du mon nogensinde spekuleret på om du selv kunne lave sådan en lækker quiltet taske, som man ser i de der dyre designer butikker?

Det kan du nu! Endda bare på en enkelt eftermiddag eller 2. Med denne nemme vejledning og instruktionsvideo, er du hurtigt i gang med denne skønne quiltede taske i ekslusivt Libertystof.

Jeg har valgt Libertystof af designet Morris butterfly til denne taske. Men du kan finde et væld af de skønneste Libertystoffer i de smukkeste mønstre og farver lige efter din smag, og de farver der passer bedst til din garderobe.

Projektet er egnet til let øvede syersker. Hvis du aldrig har prøvet at quilte før, er det en god idé at øve lidt på et prøvestykke, så du finder frem til den helt rette teknik og trådspænding mv. Det er en kæmpe fordel, at have en symaskine, der egner sig til quiltning, samt en hjælpestang (kantlineal), som guide til helt lige syninger. Det er også en kæmpe fordel at bruge en textil-limspay til at fastgøre pladevat til forstykkerne.

Her på siden finder du både fremgangsmåden i skrevet form, men også en super nem og udførlig instruktionsvideo, som forklarer alle trin i processen, både i ord og levende billeder.

Køb her det smukke Libertystof til quiltet taske.

Materialer:

Libertystof 60 cm

Pladevat 50 cm.

Foerstof af kraftigt bomuld

Vlieseline 20 cm.

Textil limspray (valgfri)

Patchwork/quiltelinial

Markeringstuch

Wonderclips

Fremgangsmåde.

 1. Klip eller skær med rulleskærer, 2 x yder stof i en kvadrat, der måler 45 x 45 cm. Klip 2 x foerstof 45 x 39 cm. Klip 2 x Linning 45 x 8 cm. Klip 2 x hank 50 x 8 cm.
 2. Klip 2 x pladevat 45 x 45 cm. Klip 2 x vlieseline til linning 45 x 8 cm. Klip 2 x vlieseline til hank 50 x 8 cm.
 3. Fastgør pladevat med limspray eller knappenåle til yderstoffets bagside. Stryg vlieseline fast på linning og hank.
 4. Klip et indhak nederst i højre og venstre side af dine forstykker, samt forerstykker. Brug din quiltelinial for at måle et indhak på 4 x 4 cm.
 5. Tegn en diagonal linje i en 45 grader vinkel hen over dine forstykker (brug quiltelineal). Quilt dine 2 forstykker ved hjælp af den optegnede streg, og brug en hjælpestang ( kantlineal) til at lave lige mellemrum imellem syningerne. Indstil til 4,5 cm mellemrum. Gentag processen på tværs af de syningerne, så forstykket bliver dækket af kvadratiske puder.
 6. Sy linningen fast øverst på dine foerstykker med 1 cm. sømrum. Stryg sømmen glat.
 7. Læg forstykkerne sammen ret mod ret. Fastgør med wonderclips og sy sammen i siderne og i bunden med 1 cm. sømrum. Gentag samme process med foerstykkerne.
 8. Du skal nu sy de små indhak sammen, så du danner bunden på din taske. Læg syning imod syning. Fastgør med wonderclips og sy hullet sammen med 1 cm. sømrum fra kanten. Gentag sammen process med foerdelen.
 9. Vend forsiden udad på foerdelen, og put foerdelen ind i forsidedelen. Fastgør de 2 dele imod hinanden ved linningen. Marker en åbning på 12-15 cm, hvor du skal kunne vende arbejdet om på retsiden, når du er færdig med at sy.
 10. Sy med rundt i kanten med 1 cm. sømrum, sy ikke hen over det markerede område. Pres sømmen grundigt fra hinanden.
 11. Vend tasken igennem åbningen, så retsiden vender udad. pres sømmen pæn og glat på forsiden. Læg 1 cm kant op i hullet og pres med strygejernet
 12. Sy en pyntestikning med 1-2 mm. sømrum hele vejen rundt. Du lukker samtidigt hullet i kanten.

Du er nu færdig med din helt egen luksus designer taske 🙂

Se den nemme instruktionsvideo til denne taske herunder

 

 

 

Relaterede indlæg

3 kommentarer til “Lær At Sy En Quiltet Taske

 1. Jytte siger:

  Hej,
  Tak for en god tutorial.:-)

 2. Alicja siger:

  Fin video tutorial på en flot taske. tak:-)

  1. Marie siger:

   Selv tak 🙂 dejligt at du kunne bruge den 🙂

Gennemsnit
5 Baseret på 3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *