Lær at sy projekttaske
Syning

Lær At Sy En Projekttaske i Libertystof

Sommetider giver mine skønne følgere mig de aller bedste ideer. Det skete i hvert fald denne gang, hvor jeg fik foreslået at lave en projekttaske med snoreluk i Libertystof. Straks begyndte min kreative hjerne at arbejde på ideen til udformningen af dette vidunder af en taske 🙂

Tasken er quiltet med pladevat til yderstoffet. Og der er quiltet i diagonale linjer. Dette ser super smukt ud sammen med de svungne blomsterranker i det romantiske Libertystof af designet Christelle.

Indvendigt har tasken lækkert kraftigt bomuldsfoer i en støvet blå farve og den er udstyret med tre inddelte lommer til strikke/hækle eller sytilbehør.

Du kan selv nemt sy denne Projekttaske ved at følge min trin for trin video tutorial her under, samt den skrevne opskrift.

Materialer

Libertystof 50 cm.

Bomuldsstof 50 cm.

Pladevat 1 x 1 meter

Markeringstusch

Sikkerhedsnål

Wonderclips eller knappenåle

Fremgangsmåde

 1. Læg dit yderstof dobbelt og klip 2 stykker stof, der måler 35 x 40 cm. + 1 cm. sømrum. Klip også 2 stykker, af dit foerstof, der måler det samme.
 2. Klip  2 stykker til de inddelte lommer, der måler 23 x 40 cm. + 1 cm. sømrum.
 3. Klip 2 stykker til løbegangen, der måler 8 x 40 cm. + 1 cm. sømrum.
 4. Klip 2 lange strimler til bindebånd, der måler ca. 1 meter i længden og 4 cm. i bredden.
 5. Fastgør Pladevat til bagsiden af yderstoffet med limspray eller knappenåle, klip det til.
 6. Du skal nu quilte de 2 yderdele. Sy diagonale linjer med 2,5 cm. mellemrum på forsiden af yderstoffet.
 7. Klip en kvadrat ud i hvert af de nederste hjørner i yderdelene, der måler 8 x 8 cm. Gør det samme i foerdelene.
 8. Sy yderdelene sammen i siderne og i bunden ret imod ret.
 9. Form taskens bund ved at samle de nederste hjørner sammen, så syningerne ligger ret imod ret. Sy hjørnerne sammen.
 10. Du skal nu lave de inddelte lommer. Læg de 2 lommedele ret imod ret, og sy dem sammen på langs øverst og nederst. Pres syningerne og vend arbejdet om på retsiden.
 11. Placer lommestykket ca. i midten på ydersiden er den ene foerdel. Fold lommen på midten og mål 6 cm. fra midterfolden til den ene side og til den anden side. Marker linjerne.
 12. Sy lommen fast til foerdelen i siderne og i bunden, med 0,5 cm sømrum. Del lommerne op i 3 ved at sy en stikning på hver side af de markerede linjer.
 13. Fastgør de 2 foerdele ret imod ret, og marker en åbning forneden i foerdelen. Sy foerdelen sammen i siderne og i bunden, undtagen over det markerede område. Sy også hjørnerne sammen på samme måde som på yderdelen.
 14. Du skal nu lave løbegangen. Fold kanterne ind i sidene med 0,5 cm. 2 gange i hver side. Sy folderne fast med 3 mm. sømrum. fold stykkerne på langs på midten. Sy en stikning 2,5 cm. fra den foldede kant, for at få en fin flæse på løbegangen.
 15. Vend retsiden udad på Foerdelen.
 16. Fastgør løbegangen til yderdelen ret imod ret ca. 0,5 cm. fra syningerne i tasken. Sy løbegangen fast med 0,5 cm. sømrum.
 17. Du skal nu samle tasken. Put foerdelen ind i yderdelen, så de ligger ret imod ret. Fastgør delene imod hinanden, og sy dem sammen hele vejen rundt i kanten.
 18. Vend arbejdet om på retsiden. Sy hullet i bunden af foerdelen sammen i hånden med usynlige sting.
 19. Pres kanterne af tasken grundigt og sy en fin pyntestikning hele vejen rundt i kanten.
 20. Du skal nu lave bindebåndene. Fold først kanterne ind i siderne 1 cm. og pres. Fold derefter stykkerne på langs på midten og pres. Fold derefter siderne ind 1 cm. så de mødes på midten og pres. Fold til sidst igen på midten og pres. Sy båndene sammen med 1-2 mm. sømrum fra kanten.
 21. Put bindebåndene ind i løbegangen først fra den ene side og over i den anden løbegang til den kommer ud på samme side, hvor du startede. Bind en knude for enden af båndet. Gør det samme med det andet bindebånd, men begynd fra den modsatte side, så også ender på den modsatte side. Bind igen en knude for enden.
 22. Du er nu helt færdig og kan lukke din taske ved at trække i de 2 bindebånd.

Se den super nemme Instruktionsvideo til hvordan du laver din egen projekttaske herunder.

Relaterede indlæg

2 kommentarer til “Lær At Sy En Projekttaske i Libertystof

 1. Grethe siger:

  Flot taske og en rigtig god video guide!

  1. Marie siger:

   Tusind tak 🙂 hvor er det skønt at høre 🙂

Gennemsnit
5 Baseret på 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *