Hjem » Garn » Merino

Viser alle 6 resultater

Vis sidemenu

Merinould er uld af højeste kvalitet, med udsøgt blødhed.

Merinould kommer fra Merinofåret, som lever primært i Newzealand. Det er i modsætning til almindelige får, der tygger græs på land,  skabt til at overleve de varme somre, og iskolde vintre i New Zealands sydlige Alper.

Merinofåret kan overleve dette ekstreme klima på grund af den utrolige, og naturlige konstruktion af deres uld. Det er super letvægtigt og åndbart. merinofårets sommerfrakke holder sig kølig i temperaturer på op til + 30 grader. Om vinteren vokser merinofåret et ekstra lag uld,  for at beskytte dem mod temperaturer, på helt ned til -10 grader.

Det mest populære garn til små børn

Merinould er det mest ultra-bløde garn, der findes, og er 100% kradsefrit. Netop af disse årsager er det blevet ekstremt populært til blandt andet strikket og hæklet babytøj. Men også til beklædning, som man kan have direkte på huden. Det har nemlig denne fantastiske egenskab til at være åndbart, og kunne transportere varme fra kroppen. Derfor er det også meget ideelt til sportstøj og sokker.

Mange mennesker og især småbørn er meget følsomme overfor almindelig uld, som kan kradse, og være ubehageligt at have på helt ind til kroppen. Til disse mennesker vil jeg klart anbefale merinould. Merinofibre er meget finere og blødere end almindelig uld, og kan nemt bæres hele dagen. En strikket T-shirt eller undertrøje er derfor skøn at have på, og er helt oplagt til babytøj.

Lethed, varme og komfort

En anden grund til, at merinould er så populær, er dens varme i forhold til vægt. Materialet har en naturlig evne til at varme meget effektivt mellem fibrene, hvilket gør det varmere end et syntetisk garn af samme vægt. Men garnet fungerer også godt i varmen, da merinould regulerer din kropstemperatur rigtig godt. Det kan være lige så godt, et sommergarn som vintergarn.

En anden fordel er merinouldens evne til at isolere, når det er vådt. Hvis dine sokker bliver våde, går det ikke ud over merinouldens evne til at holde dig komfortabel. Det samme gælder, hvis du sveder slemt, så vil materialet ikke binde det kolde og våde mod din krop, som bomuld. I stedet vil den holde en behagelig temperatur og beholde sin bløde fornemmelse.

Prøv blandt andet vores populære Drops Baby Merino